Translate

21 Nisan 2013 Pazar

Peynir Çubukları

                                                                                                                                                                                       
Cumartesi günü evde miskin miskin otururken kitchen 24 kanalına bakmamla sevgili Rudolphumu görmem bir oldu.Bu adama olan hayranlığımı daha önceden anlatmıştım zaten.O yüzden bu kısımları geçiyorum.Neyse Rudolph aşağıda gördüğünüz peynir çubuklarını yaptı.Ve tabi bende:)
6 adet milföy hamuru biraz rendelenmiş kaşar ve 1 adet yumurtayla pratik çok lezzetli bu çubukları yapabilirsiniz.Sunumuda tadıda enfes oluyor.
 


Gelelim tarife; milföy hamurlarını, üstünde rahat çalışabilmemiz için buzdolabından dışarıya çıkartın ve 3-4 dk. dışarda yumuşasın.3 adet milföyü üst üste koyup dikdörtgen olucak şekilde merdaneyle açın, aynı şekilde diğer 3 milföyede bunu uygulayın.Sonuçta 2 adet 3 er katlı dikdörtgen şeklinde hamurunuz oluştu.Üstüne yumurta sarısını sürün her yerine sarıları gelicek şekilde.Dikdörtgen hamurlarından bir adedinin üstüne kaşar rendesini dağıtın üstüne diğer hamuru kapatıp, buzlukta 5 dk. bekletin.Buzluktan aldığınız hamurun üstüne tekrar yumurta sarısını sürün.yarısına çörek otu yarısına susam döküp şeritler halinde kesin ve aşağıdaki gibi burun.Isıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin,Afiyet ola:))

Hiç yorum yok: