Translate

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Anne eli değmiş gibi...

Hafta sonu annemin yaptığı bu nefis böreği sizlerle paylaşmak istedim.Haaa yok yanlış anlamayın koca bir hafta sonu yan gelip yatmadım.
Tamamen şapşallığımdan kaynaklanan aksaklıklar nedeniyle yaptığım tiramisuyu ekleyemedim.Neyse artık önümüzdeki tariflere bakıcaz.
Bu haftasonu gözüme kestirdiğim beyaz fırının 2 kurabiye tarifi var.Onları denicem.Nereden buldun derseniz kitapçılardan:)Aynen öle Beyaz fırının özel tariflerinin olduğu bir kitap satın almıştı.Blog açmadan önce denediğim ve çok memnun kaldığım tarifler vardı.Ancak fotoğraf çekmediğimden onları paylaşamıyorum.ondandır ki sizlere yeni denenmemiş ancak daha önce satın alıp bayıldığım 2 tarifi yapcam.Bakalım nasıl olcak,neyse dönelim böreğimize...
5 adet yufka
300 gr kıyma
3 adet patates
1 yumurta
yufkayı ıslatmak için yağ ve süt
İç harcı hazırlamak için patatesleri rendeleyin, kıymayı ekleyip kavurun.İsteğe bağlı olarak karabiber, tuz, kırmızı biber ekleyin.İkiye katladığınız yufkaları iki eşit parçaya kesin.Her parçayı sütlü yağlı karışımla ıslattıktan sonra patatesli harcı yayıp rulo şekline getirin.Rulo şekline alan yufkaları gül şekline getirmek için burun ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üstüne yumurta sarısı sürün, ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.
Afiyet olsun!


Hiç yorum yok: