Translate

25 Mart 2013 Pazartesi

Çilekli Tart

Cuma günü yaptığım tartımın görünüşü ve tadı mükemmeldi, yakında sizinle tarifi de paylaşıcam:)
Bu tarifi internette buldum, denedim ve çok güzel oldu:)
İÇİNDEKİLER
  • 250 gr un
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr pudra şekeri
  • 2 yumurta
Un ve pudra şekerini kaba alın ve karıştırın.İçine oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve iyice unla bütünleşmesini sağlayın.son olarak yumurtaları ekleyip, streç folyoya sarılı buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin.Buzdolabından çıkardığınız hamuru unlanmış tezgahınızda kalıbınız boyutunda merdane ile açın ve kalıbınıza yerleştirin.Üstüne yağlı kağıt serip ağırlık yapacak baklagil koyun ve 175 derecede 25 dk.üstü hafif kızarana kadar pişirin.Pişmiş hamurunuzun üstüne pastacı kreması yada daha önceden vermiş olduğum Alma pastasının krema tarifini yapıp dökebilirsiniz.Sırada dilediğiniz gibi süsleme var:)
Afiyet olsun!

2 yorum:

komançi dedi ki...

eline saglık yapabilirmiyim acaba tarifde güzel anlatmışsın denesemmi :))

Tatlı Hikayem dedi ki...

DEne arkadaşım yaparsın tabe çok güzel oluyor:)