Translate

10 Mart 2013 Pazar

Miss Gibi Tam Buğday Ekmeği

Günaydın hanımlar beyler!
Haftasonu planlarım dahilinde evde birkaç pasta denemesi vardı ki sevgili kocamın salıdan baktığı haftasonu hava derecesi yüzünden evdemi oturcaz isyanının ardından sessizce mutfağıma pıstım:)
Tamam haklı olabilir ama daha listemdeki alman pastamı yapmadım ki:)Bende baktım ki önümde ciddi organize olmuş bir haftasonu planı var ozamn sabah kalkayım da bir ekmek yapayım kısa günün karı dedim:)
Yanlız eğer bu ekmeği yapmak istiyorsanız ya geceden mayalayın yada kahvaltı saatini belirledikten 3 saat önceye planlayın yoksa bizim gibi saat 12 de oturursunuz kahvaltıya.:)

İÇİNDEKİLER
  • 1 kg tam buğday unu
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 paket toz maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker yada bal
  • 3 bardak ılık su
3 bardak ılık suya 1 paket mayayı , şekeri ve tuzu döküp 2 dk. bekletin.Daha sonra ununuzu tezgahınıza dökün,ortasını havuz şeklinde açın ve sulu karışımı ve zeytinyağını unun ortasına boşaltın.Şimdi sıra ellerinizde:)Güzelce yoğurun.Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru top haline getirip üstü örtülü bir kapta 1 saat mayalanması için bekletin.1 saatin sonunda hamurunuzu unlanmış tezgahın üstünde tekrar yoğurun ve pişireceğiniz tepsinizin içine top şeklini vererek hamurunuzu yerleştirin.Üstüne isterseniz resimdeki gibi şekil verebilirsiniz.(Bu arada tepside unlanmış olmalı)Bu şekilde yarım saat daha üstü bezle örtülü dinlendirilmeli.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirin ve mutlaka fırından çıkarır çıkarmaz ekmeği fırın telin üstüne koyun.Çünkü aksi halde ekmeğin tabanı nemlenir ve hiç de güzel olmaz.
Bon Appetit!

2 yorum:

komançi dedi ki...

oy oyy oy bu ekmek sıcak daha bir lezzetlidir eminim :)

Tatlı Hikayem dedi ki...

Aynen öyle sıcak sıcak indirdik mideye:))